Kun asentaja menee koneelle, se voi olla hänen isänsä ikäinen

2000-2009
Suomi, Iisalmi

Iisalmen huoltopalvelussa on paikat kymmenelle koneelle. Kuva: Annamaija Herola, Iisalmen Sanomat

Iisalmen huoltopalvelussa on paikat kymmenelle koneelle. Kuva: Annamaija Herola, Iisalmen Sanomat

Miehet haalareissaan keskittyvät hommiinsa, konehallissa käy arkinen vilske. Iisalmen huoltopalvelun ”henki ja elämä”, esimies Pentti Hiltunen astelee vakain askelin koneelta toiselle – pieniä ja suuria pulmia käydään porukalla läpi. Hiltusella on monta lankaa näpeissään, nopeitakin päätöksiä on tehtävä.
Yhden ohjaamossa tarkistellaan sähkölaitteita, vieressä paukutellaan nosturiin osia. Urakoitsijakin on omansa kimpussa hallin toisella laidalla. Konepaikoilla on täyttä ja osa asentajista on maastokeikoilla. Joku käy puhelin korvalla kysymässä viime hetken neuvoa.
– Tapahtumia päivässä riittää varsinkin kun hakkuut ovat aktiivisimmillaan ja kaikki metsäkoneet liikenteessä. Päiviä ei juuri tarvitse etukäteen suunnitella. Joka aamu saadaan uudet pelimerkit ja niillä pyritään selviytymään voittajana maaliin, Hiltunen kuvailee.

Niin viime aikojen kuin aiempienkin vuosien menestyksessä huoltopalveluilla on ollut iso merkitys. Paikallisia huoltopalveluita on kehitetty käsikädessä konemyynnin kanssa.
– Markkinaosuuksia on vallattu ja yksi syy siihen on paitsi että Vieremällä tehdään töitä täysillä, myös se että jälkimarkkinointi pelaa, Pentti Hiltunen sanoo.
Iisalmen hallissa on kymmenen konepaikkaa ja asentajia kaikkiaan 22. Kun myös varaosamyynti, logistiikkakeskus ja dokumentaatio lasketaan mukaan, työntekijöitä on Iisalmen Kivirannan tontilla noin sata.

Pentti Hiltunen on toiminut Iisalmen huoltopalvelun vetäjänä vuodesta 2008. Lähialueille on sen jälkeen tullut uutta mm. Toivalan omatoimipiste ja Kiimingin huolto Oulun suunnalla.
– Asiakkaat ajelivat aiemmin pitempiä matkoja huoltoon ja korjaamoille. Nyt yritämme marssia lähemmäs asiakasta, Pentti Hiltunen kertoo.
Hiltusen sanojen mukaan huollon tehtävistä tärkein on pysyä asiakkaan elämässä ja ”iholla” mukana.
– Se on sitä kun urakoitsijalle tulee koneen kanssa ongelma, pyrimme auttamaan niin nopeasti kuin suinkin. Kaikkien täällä on muistettava, että seuraukset voivat olla vakavat jos asiakkaan bisnes ei pyöri.

Harvesteri on nykyään monimutkainen laite hydrauliikkoineen ja automaatioineen. Muutokset ovat kokoaikainen oppimisen paikka. Eikä Pentti Hiltusen mukaan osaajia ihan joka oksalta löydy.
– Yritys viettää 45-vuotisjuhliaan ja niin kauan on Ponsseja maastoon mennyt. Kun asentaja menee koneelle, se voi olla hänen isänsä ikäinen – eli kysymään joutuu ja apua on osattava pyytää vanhemmilta kollegoilta.
Kehityksessä pysytään uusien mallien täsmäkoulutuksella ja mm. viikottaisella huollon ja tuotekehityksen palaveroinnilla.
– Uusien asentajien saaminen ei ole itsestäänselvyys. Ammattikoulu on koulutuksessa aktiivisesti mukana ja hyviä asentajia sieltäkin tulee. Huolto- ja korjaus vaativat syvällisempää oppia ja hyvää yhteistyötä tehdään myös metsäkoulujen kanssa.
– On meille tullut muutama sellainenkin, jolla on vähemmän koulupohjaa, mutta linkkarin käyttö ja mopon korjaus tuttua – heistä näkee sen sisäisen palon kaiken näköisiin liikkuviin ja polttoainetta käyttäviin vekottimiin. He ovat niitä, jotka itse pyrkivät kaivautumaan koneen saloihin.

Jaa tämä tarina