Eteenpäin mentiin, jos kohta joskus askel taaksekin

1980-1989
Suomi, Vieremä

Insinööri Jouko Kelppe ja hitsaaja Osmo Saastamoinen valmistivat metsätraktoria 30.3.1977. (Savon Sanomat, arkisto)

Insinööri Jouko Kelppe ja hitsaaja Osmo Saastamoinen valmistivat metsätraktoria 30.3.1977. (Savon Sanomat, arkisto)

”Ponsse teki pienen ihmeen” otsikoi Iisalmen Sanomat lokakuussa vuonna 1986. Ponsse Oy oli saanut sarjatuotantoon uuden aluevaltauksensa: harvesterit, kun siihen saakka oli keskitytty metsätraktoreihin. Yhtiön omaksuman ”keveys on valttia” -linjan kerrottiin jatkuvan myös harvestereissa. Ponsse 520H -harvesteripään paino oli saatu alas, 450 kiloon.

Muutama vuosi aiemmin lehti kertoi Ponsse Oy:n olevan ”pehmeän teknologian” edelläkävijä. Markkinoille oli tuotu uusi konetyyppi, joka mahdollisti puunkorjuun kaikkina vuodenaikoina, myös heikosti kantavilla mailla. Runkorakenteissa käytettyjen kevytmetallien ansiosta ajokoneen omapaino oli saatu pudotettua alle kymmenen tonnin – vetotehosta tinkimättä.

Metsähallituksen silloinen johtaja Jaakko Piiroinen piti tätä ”pikkujättiä” tärkeänä päänavauksena maastoystävällisten metsätraktoreiden tulolle. Ponssen S15 oli ensimmäinen kevytmetallirunkoinen metsätraktori maailmassa.

Muun muassa näitä aikansa saavutuksia oli suunnittelemassa insinööri Jouko Kelppe – turkulaisten lahja Vieremälle ja yläsavolaiselle metsäkonesuunnittelulle. Ponssen ensimmäinen tuotekehitysinsinööri, joka aloitti uransa Ponssella vuonna 1973.

1980-luvun ympäristöliikkeiden heräämisen ja vaikutukset metsäkonesuunnitteluunkin Kelppe muistaa hyvin. – Kymmenvuotisjuhlan aikoihin kehitelty S20 malli oli raskas ja iso kone jo syntyessään. Silloin olivat ympäristöasiat juuri nousseet esille ja malli olikin vain vähän aikaa käytössä. Seuraavassa käytettiinkin sitten alumiinia ja muita kevyempiä osia.

– Tavoitteena oli juuri tuo, saada paino alle kymmenen tuhannen. Koneesta tuli hyvä ja sen kanssa pärjättiin hyvin suo- ja lumitesteissä. Valmistusmäärät kasvoivat ja niitä tehtiinkin kymmenen vuodessa, Kelppe kertoo. Alumiinistakin sittemmin luovuttiin ja siirryttiin erikoislujan teräksen käyttöön. Ympäristöystävällisyydestä tuli yksi suunnittelun kulmakiviä.

– Muistan kerrankin tuolla Vieremän ravintola Petterissä eräs ”vihreämpi” mies kerran kysyi, miten voin metsää raiskaavia koneita olla ollenkaan suunnittelemassa. Vastasin, että senpä vuoksi juuri, tavoitteena on suunnitella semmoisia koneita, että vähemmillä vaurioilla päästään.

– Aina oli suunnittelussa ajatus, miten koneista saataisiin entistä ympäristöystävällisempiä, riittävän leveillä renkailla ja mahdollisimman pienillä pintapaineilla jne.
Askelia eteenpäin on Ponssen historia Jouko Kelpen mukaan täynnä – jos kohta niitä on otettu ajoittain taaksekin päin. Historia kertoo miten ihan konkreettisestikin. Kun Kelpenkin uran alkuaikojen ensimmäisen sarjavalmistukseen otettu kone Paz-kuormatraktori polkaistiin ensimmäisen kerran liikkeelle koeajolle – se kulkikin vain taaksepäin.

Sama toistui 26 vuotta myöhemmin, kun vuonna 1997 valmistunut S15-traktori Bison otettiin koeajolle. Eteenpäin meneminen ja tuotekehitys ovat Ponssen historiassa aina tarkoittaneet, että käytäntö on paras neuvoja ja vahingoista vain viisastutaan.

Jaa tämä tarina